Bollenstreek fietsroute langs strand, duinen en bloemen

Home / Les meilleurs conseils pour une journée en Hollande / Faire du vélo dans le Bollenstreek / Itinéraires à vélo dans le Bollenstreek / La route des fleurs néerlandaises : la piste cyclable le long des fleurs de printemps ou d’été

 

Ontdek de veelzijdigheid van de Bollenstreek met de Bollenstreek Bloemenroute. De fietsroute van 35 kilometer laat je genieten het strand, het uitgestrekte duingebied en uiteraard fiets je in de lente langs de schitterende tulpenvelden en in de zomer ontdek je de Dahlia showtuinen.

Tulpenseizoen: 20 maart t/m 9 mei 2021
Dahliaseizoen: 14 augustus t/m 10 oktober 2021

Over de Bloemenroute

Bloemenroute Bollenstreek
Fietsen langs de bloemenvelden

De Bollenstreek is wereldberoemd om de bollenvelden die elk voorjaar bloeien met bloemen zoals de tulp, de narcis en de hyacint. Maar wist je dat de Bollenstreek ook vele kilometers aan stranden heeft en dat de regio ook rijk is aan schitterende natuurgebieden? Ontdek het op de fiets met de veelzijdige Bloemenroute.

De Bloemenroute is niet alleen in het voorjaar te fietsen want ook in de zomer bloeien er in Nederland schitterende bloemen. Vanaf half augustus t/m half oktober bloeien de Dahlia’s in verschillende showtuinen langs de Bloemenroute.

Hoogtepunten & pauzeplaatsen

Keukenhof
Bloemenpark Keukenhof ligt langs de Bloemenroute

Zowel in de lente als in de zomer zijn er veel hoogtepunten langs de fietsroute te vinden. In het voorjaar zijn de tulpenvelden het hoogtepunt van de route maar er is nog veel meer te zien in de Bollenstreek. Het schitterende duingebied, de wilde dieren en het bezoeken van schitterende landgoederen maken je fietsbeleving in Nederland kompleet.

Wanneer bloeien welke bloemen?

bollenvelden
Bollenvelden bij Keukenhof

Het landschap van de Bollenstreek veranderd gedurende het jaar enorm. Van de kleurrijke bollenvelden in de lente tot de Dahlia showtuinen in de zomer. Wij adviseren altijd om de Bloemenroute zowel in de lente als in de zomer te fietsen. Je zal verrast worden over de veelzijdigheid van de mooiste bloemenregio van Nederland. Hieronder lees je welke bloemen je wanneer kan bewonderen langs de Bloemenroute.

Lenteroute

In de lente bloeien de bollenvelden met narcissen, hyacinten en tulpen vanaf eind maart t/m begin mei.

Zomerroute

In de zomer liggen er langs de Bloemenroute schitterende Dahlia showtuinen. Deze zomerbloemen bloeien vanaf half augustus t/m half oktober.

Routebeschrijving + download

De Bloemenroute maakt gebruik van het handige fietsknooppuntensysteem. Hiermee fiets je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt.

De Bollenstreek Bloemenroute is vanaf eind februari 2021 hier te downloaden

VVV Fietskaart Bollenstreek online bestellen

Om optimaal te kunnen genieten van het fietsnetwerk hebben VVV en Falk een mooie fietskaart ontwikkeld. Op deze fietskaart staan alle knooppunten en tips over de omgeving. Deze fietskaart kost € 12,99 en is verkrijgbaar bij de lokale VVV’s of direct online te bestellen in de webshop van bol.com (bij online bestellen heb je gegarandeerd de laatste druk!)

Bloemenroute met kinderen

Bollenstreek fietsroute
Fietsen met kinderen

De Bloemenroute is ook voor kinderen een geweldige beleving. De bloemen, het strand en het duingebied zijn echte aanraders. Ook de verschillende bloemenattracties zijn erg leuk om te bezoeken met kinderen. Een groot voordeel van de route is dat er veel onderbrekingen mogelijk zijn tijdens het fietsen waardoor de afstand voor kinderen minder ver lijkt. Vinden jouw kinderen 35 kilometer echt te ver fietsen? Dan zijn er ook nog andere opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een unieke Ouder-Kind tandem.

Startpunten fietsroute & parkeren

Deze Bollenstreek fietsroute is een rondje en kan op elk knooppunt gestart worden. Op onderstaande FlowerMap is de route te zien en verschillende locaties om de route te starten. Langs de route zijn verschillende fietsverhuurbedrijven. Ook zijn er twee bedrijven waar je een elektrische scooter kan huren.

Vanuit verschillende Nederlandse badplaatsen fiets je ook snel en eenvoudig naar een knooppunt op de Bollenstreek Bloemenroute.

Fietsverhuur Bollenstreek

Langs de Bloemenroute zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van een fiets. Met een huurfiets hoeft je niet je eigen fiets mee te nemen. Kies voor een ‘normale’ stadsfiets of maak het jezelf makkelijk door een e-bike te huren.

FietsverhuurStadsfietsElektrische fietsOuder-Kind Tandem
Keukenhof fietsverhuurJaNee
Rent van Dam NoordwijkerhoutJaJa
Fietsverhuur NoordwijkJaJa

Huur en elektrische scooter

Het is ook mogelijk om de Bloemenroute te rijden met een elektrische scooter. Er zijn verschillende scooterverhuurbedrijven.

Vakantie tussen de bloemen

Wil je langer genieten van de bloemen, het strand, de duinen? Langs de Bloemenroute liggen geweldige hotels, b&b en vakantieparken. Bekijk onze accomodaties tips voor een geweldige vakantie tussen de bloemen.

Fietsroutes

Naast de Bollenstreek Bloemenroute hebben we nog meer fietsroutes ontwikkeld. Hieronder de leukste routes:

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page