rondvaart Haarlem grachten

Home / De leukste Dagje Uit tips / Varen in Nederland / Rondvaart / Rondvaart Haarlem – prijzen, vaartijden, parkeren

 

De historische stad Haarlem is lopend al adembenemend, maar vanaf de grachten is het pure magie. Stap aan boord van een rondvaartboot in Haarlem en laat je door een lokale schipper door de historische grachten varen.

Dichtbij Deal: Koop tijdelijk je ticket (t/m 31 juli 2021) met maar liefst 50% korting. In plaats van € 14,00 betaal je slechts € 8,40 per persoon. Koop hier je tickets

Rondvaart Haarlem

Haarlem heeft een rijke geschiedenis waar je tijdens de rondvaart door Haarlem alles over hoort. Leer over de geschiedenis, bekijk de vele bruggetjes, windmolen en de statige herenhuizen.

De 50-minuten durende rondvaart vertrekt vanaf het Boothuys, tegenover het bekende Teylers Museum. Je vaart door de grachten onder begeleiding van een ervaren schipper. Hij of zij weet alles van de stad en haar geschiedenis, dus stel vooral vragen!

De rondvaart is inclusief een gids die veel vertelt over de stad Haarlem.

Bekijk windmolens, bruggetjes en prachtige herenhuizen, en leer alles over hoe de middeleeuwse grachten vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Een van de belangrijkste functies van de grachten was bescherming tegen vijanden. En ben je benieuwd waarom de grachten van Haarlem een sterpatroon hebben? De schipper kan het je vertellen!

Met goed weer is het dak van de boot open, waardoor je de mooiste foto’s kan maken!

Prijzen rondvaart Haarlem

Een rondvaar door Haarlem is een leuk en voordelig uitje met het gezin. Het is verstandig om online te reserveren zodat je niet hoeft te wachten bij de rondvaartboot in Haarlem.

Vaartijden rondvaart Haarlem

De eerste boot vertrekt om 11:00. Een rondvaart duurt ongeveer 50 minuten

  • Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag – elk uur een rondvaart.
  • Vrijdag, zaterdag en zondag – elke 30 minuten een rondvaart.

Adres

Tips Haarlem


Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page