Home / Blog / Corona (COVID-19) en je bezoek aan de Bollenstreek

 

Corona (COVID-19) heeft de laatste 1,5 jaar veel impact gehad op de toeristische activiteiten in de Bollenstreek. Gelukkig staan we inmiddels op een punt dat er weer heel veel mogelijk is. Doordat de meeste volwassen Nederlanders volledig gevaccineerd zijn keren we weer terug naar een normale situatie met veel leuke activiteiten voor jong en oud. Hieronder beschrijven we de maatregelen die nog gelden en de activiteiten die in 2021 doorgaan!

Corona regels in Nederland

Vanaf 26 juni 2021 heeft Nederland de meeste maatregelen gestopt en mag er gelukkig heel veel. Er zijn nog een aantal maatregelen die waarschijnlijk tot 13 augustus 2021 gelden. Deze maatregelen zijn:

  • 1,5 meter afstand houden van andere mensen
  • Was je handen regelmatig;
  • Alleen in het openbaar vervoer en op vliegvelden is het dragen van een mondkapje verplicht
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Bij verkoudheidsklachten of koorts blijf je thuis en laat je je testen

Attractieparken, dierentuinen en openluchtmusea zijn geopend

Ook voor de binnen- en buitenattracties vervallen de beperkingen en mogen mensen weer genieten van de leukste pretparken, dierentuinen en musea. Alle dagje uit activiteiten zijn weer geopend. Ook hoeft er zowel buiten als binnen geen mondkapje meer gedragen te worden. Hou wel altijd 1,5 meter afstand van andere personen.

Let op! Het is verplicht om vooraf je ticket te reserveren. Dit kan bij de meeste attracties eenvoudig via onze website. Wij hebben de leukste dagjes uit in en rondom de Bollenstreek verzameld.

Sightseeing Tours langs strand, duinen en molens

Elektrische scooter tour door de duinen

Wil je op een unieke manier van de Bollenstreek genieten? Kijk dan eens bij de unieke sightseeing tours. Ga op ontdekkingstocht met een elektrische Renault Twizy, scooter of tandem. Of laat je rondrijden door een privé chauffeur in een unieke elektrische TukTuk! Alle sightseeing tours zijn in de buitenlucht en de 1,5 meter afstand is gegarandeerd.

Evenementen 2021

Castlefest Keukenhof 2021
Photo credits: Coen Halmans

Gelukkig mogen er in 2021 weer evenementen georganiseerd worden in en rondom de Bollenstreek. Tot en met 13 augustus mogen er geen evenementen plaatsvinden waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Indien er vaste zitplaatsen zijn mag dit wil met Testen voor Toegang. Hiervoor moet je: negatief getest zijn vlak voor het evenement, gevaccineerd zijn of genezen zijn van Corona. In onze Bollenstreek UitAgenda plaatsen we de evenementen en vermelden we erbij of het een evenement met Testen voor Toegang betreft. Vanaf 10 augustus t/m 17 oktober zal in ieder geval het Dahlia Festival wel doorgaan.

Fietsroutes

Fiets pontje Kaag
Fietsroutes langs strand, duinen en molens

In de zomer is het in de Bollenstreek ook heerlijk om een fietsroute te fietsen. Het strand, de duinen en het poldergebied met vele molens zorgen ervoor dat je echt even kan ontspannen. Er zijn verschillende routes waarmee je de Bollenstreek kan ontdekken. Voor een extra fun element zijn er ook elektrische fietsen, bakfietsen, (ouder/kind) tandems, solexen en elektrische scooters te huur langs de routes. Zo maak je je bezoek aan de bloemen nog leuker! Lees er alles over op de speciale routepagina’s:

Vakantie vieren bij het strand, duinen of in de polder

Kaag eiland

Ben je eraan toe om echt even weg te zijn? In de Bollenstreek en omgeving zijn veel leuke vakantieparken, hotels en b&b’s waar je veilig een verblijf kan boeken. Tijdens je verblijf heb je alle tijd om echt de lente te vieren. Geniet van de bloemenvelden, het strand en het duingebied. In het voorjaar zijn de meeste accomodaties ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Dus boek je vakantie in Nederland en vier de lente in de Bollenstreek.

Actuele maatregelen in Nederland

Om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te bestrijden gelden onderstaande maatregelen.

MaatregelenVanaf 26 juni 2021
Hotels
B&B’s
Vakantieparken
Geopend
Strandpaviljoens
Restaurants
Geopend
WinkelcentraGeopend
PretparkenGeopend
MuseaGeopend
DierentuinenGeopend
RondvaartenGeopend
ZwembadenGeopend
AvondEr is geen avondklok in Nederland

Veelgestelde vragen – FAQ

Mag ik naar Nederland reizen?

In de wereld zijn nog steeds reisbeperkingen tussen landen. Hierdoor kan het zijn dat reizen vanaf je bestemming niet naar Nederland kan reizen of alleen met een negatieve COVID-19 test. De situatie rondom de reisbeperkingen tussen landen veranderd snel.

Kijk op de site van de Nederlandse overheid voor de actuele informatie over de reisbeperkingen.

Is in Nederland een mondkapje verplicht?

Nee, het dragen van een mondkapje is in Nederland vanaf 26 juni 2021 alleen verplicht in het openbaar vervoer en op vliegvelden.

Mag je naar het strand in Nederland?

Ja, het strand is zelfs een ideale plek om even helemaal bij te komen. het strand heeft veel ruimte waardoor de 1,5 meter regel goed na te leven is. Hou bij je bezoek aan het strand wel rekening met mogelijke drukte. Vooral op zonnige dagen kan het bij sommige stranden erg druk zijn. Kies daarom voor de wat rustigere stranden en kom vroeg of laat naar het strand.

Ook kan je ervoor kiezen om in de buurt van het strand te overnachten zodat je wandelend of fietsend naar het strand kan en zo eventuele files ontwijkt.

Zijn de restaurants, strandpaviljoens en terrassen geopend

Ja, de restaurants zijn vanaf 26 juni weer volledig geopend. De 1,5 meter regel is wel van toepassing.

Mag je fietsen, wandelen of varen?

Ja, fietsen, wandelen en varen zijn activiteiten waarbij het eenvoudig is om afstand te houden. Er zijn knooppunt netwerken aangelegd om eenvoudig je route te bepalen en te volgen.

Zijn de hotels, vakantieparken en campings geopend?

Alle accomodaties in de Bollenstreek verwelkomen gasten. De faciliteiten zoals restaurants en zwembaden zijn ook geopend.

Zijn de attracties zoals musea, pretparken en zwembaden geopend?

Ja, vanaf 26 juni zijn alle binnen- en buitenlocaties weer geopend. Er hoeft ook geen mondkapje meer gedragen te worden in de binnen- en buitenlocaties. Reserveren online is wel verplicht.

Zijn de winkelcentra geopend?

Ja. de winkelcentra zijn geopend en in de winkels hoef je geen mondkapje meer op vanaf 26 juni 2021.

Rijd het openbaar vervoer?

Ja, het openbaar vervoer rijdt. Wel is het in Nederland verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.

  • Voor actuele vertrek en aankomsttijden kijk op 9292.nl

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus en tips kijk dan op de website van het RIVM of de World Health Organization

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page