coronavirus tulpenvelden

Home / Blog / Corona update (COVID-19) | Tips voor je bezoek aan de Bollenstreek

 

Corona (COVID-19) heeft ook dit voorjaar helaas een grote impact op het toerisme in de Bollenstreek. Door de lockdown ziet het bloemenseizoen er weer heel anders uit. Gelukkig kan er nog veel wel. In deze corona update vertellen wij je wat je nog wel kan doen om de lente te vieren!
Actueel | Tips voor je bezoek aan de Bollenstreek

 • Probeer de bollenvelden te bezoeken op rustige momenten. Dit is op doordeweekse dagen en in de ochtend en later in de middag.
 • Check deze pagina voor vertrek voor eventuele extra maatregelen.
 • Kom je met de auto? Parkeer dan op een van de parkeerplaatsen en bezoek de bollenvelden vervolgens met een fiets, wandelend of met een van sightseeing tours. Deze parkeerlocaties zijn te vinden op flowermap.nl.
 • Houd altijd anderhalve meter afstand tot anderen en volg de aanwijzingen van de gastheren/gastvrouwen op. Indien de wegen te druk worden kan de gemeente de wegen tijdelijk afsluiten.
 • Ga niet zomaar de bloemenvelden in voor een foto. Dit kan schade opleveren aan de bloemen. Voor foto’s bezoek je een van de bloemenattracties die te vinden zijn op flowermap.nl

Wat kan nog wel?

Momenteel is het dringende advies van de Nederlandse overheid om vooral thuis te blijven. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je er toch even veilig tussenuit wil. Even genieten van het strand, de duinen en natuurlijk de kleurrijke voorjaarsbloemen. Waar normaal de hele wereld tijdens het bloemenseizoen naar de bloeiende bloemenvelden komt kijken is dat dit jaar door alle internationale reisbeperkingen niet het geval.

Helaas moet Bloemenpark Keukenhof gesloten blijven door de landelijke maatregelen maar gelukkig zijn er nog veel corona-proof mogelijkheden om van de tulpenvelden, het strand en de duinen te genieten.

Let op | Hou je tijdens de activiteiten altijd aan de corona regels. Indien door drukte de 1,5 meter regel niet meer te hanteren is dan zullen de gemeenten de wegen afsluiten tot de wegen weer wat rustiger zijn. Per activiteit geven we aan waar je het beste kan parkeren. Wij plaatsen de actuele situatie op deze website en op onze Facebook-pagina.

Fietsen langs de tulpenvelden

Bollenstreek fietsroute
fietsroute langs de tulpenvelden

De lente is het uitgesproken moment voor een fietsroute. Er zijn verschillende routes waarmee je de bloemen maar ook het strand en de duinen kan ontdekken. Voor een extra fun element zijn er ook elektrische fietsen, bakfietsen, (ouder/kind) tandems, solexen en elektrische scooters te huur langs de routes. Zo maak je je bezoek aan de bloemen nog leuker! Lees er alles over op de speciale routepagina’s:

Wandelen langs de tulpenvelden

familiewandeling langs de tulpen
familiewandeling langs de tulpen

Wandelen is het laatste jaar erg populair geworden. De Bollenstreek heeft een uitgebreid wandelnetwerk waardoor je eenvoudig een route kan maken en volgen. Populair is de Keukenhof wandelroute van 20 km die desgewenst ook opgesplitst kan worden.

Sightseeing tours langs de tulpenvelden

Sightseeing TukTuk
Sightseeing TukTuk van Have Fun Events

Wil je op een unieke manier van de tulpenvelden genieten? Kijk dan eens bij de unieke sightseeing tours. Ga op ontdekkingstocht met een elektrische Renault Twizy, scooter of tandem. Of laat je rondrijden door een privé chauffeur in een unieke elektrische TukTuk!

Vakantie vieren bij de tulpen en het strand

Prive gids tulpenvelden
Vakantie bij de tulpenvelden

Ben je eraan toe om echt even weg te zijn? In de Bollenstreek en omgeving zijn veel leuke vakantieparken, hotels en b&b’s waar je veilig een verblijf kan boeken. Tijdens je verblijf heb je alle tijd om echt de lente te vieren. Geniet van de bloemenvelden, het strand en het duingebied. In het voorjaar zijn de meeste accomodaties ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Dus boek je vakantie in Nederland en vier de lente in de Bollenstreek.

Aanpassingen

Onderstaande toeristische attracties hebben een aangepast aanbod of zijn gesloten.

Kleinschalige bloementuinen

Bloemenattracties in de Bollenstreek

In en rondom de Bollenstreek zijn schitterende bloementuinen die zeker een bezoekje waard zijn. Deze bloementuinen zijn kleinschaliger dan Bloemenpark Keukenhof. Ook deze locaties hebben uiteraard maatregelen genomen om een veilig bezoek te kunnen realiseren. De locaties liggen allemaal langs de Bollenstreek Bloemenroute, een fietsroute van 35 kilometer.

 • Maximum aantal bezoekers per dag en tijdslot
 • Vaak is het verplicht om vooraf te reserveren.
 • Binnenlocaties zijn veelal gesloten.
 • De attracties zijn ingericht voor de 1,5 meter richtlijn
 • Bij de attracties zijn extra hygiënemaatregelen.

Hieronder staat per attractie de impact van de lockdown

Wat kan er wel
Bloembollenkwekerij De TulperijLeuke en leerzame (familie) wandelroute langs de bollenvelden van De Tulperij + Take away horeca vanaf 1 april
Tulip Experience AmsterdamBlijft zeker gesloten t/m 20 april wel is er vanaf 1 april een leuk Fietsarrangement naar de tulpen
The Tulip BarnGeopend voor Take away horeca vanaf 20 maart
Showtuin van TulipStoreGratis te bezoeken
Annemieke’s PluktuinVanaf 6 april is de pluktuin geopend. Vooraf reserveren is verplicht
Museum De Zwarte TulpBlijft zeker gesloten t/m 11 mei
FloriWorld in AalsmeerBlijft zeker gesloten t/m 11 mei

Bloemenpark Keukenhof

Keukenhof 2021 Lisse Holland
Keukenhof 2021 Lisse Holland

Update Keukenhof: Wij verwachten dat Keukenhof de deuren niet meer zal openen in 2021. De eerst volgende mogelijkheid zou 11 mei zijn en het bloemenpark zou geopend zijn t/m 9 mei 2021. Binnenkort vermelden we hier de definitieve openingsdata voor 2022.

Hoewel Keukenhof een wandelpark is, met 15 kilometer aan wandelpaden langs bloeiende voorjaarsbloemen, mag het park niet op de geplande 20 maart 2021 open. Dit is voor alle betrokken uiteraard een grote teleurstelling. Keukenhof heeft veel maatregelen getroffen om veilig open te kunnen.

Bloemenpark Keukenhof hoopt toch ergens in 2021 na bijna twee jaar de deuren weer te kunnen openen. Hopelijk mogen vanaf 21 april 2021 weer een beperkt aantal bezoekers genieten van meer dan 7 miljoen voorjaarsbloemen. Om een bezoek aan Keukenhof in 2021 zo veilig mogelijk te maken heeft Keukenhof de volgende maatregelen genomen:

 • Maximum aantal bezoekers per dag
 • Om drukke momenten te voorkomen, wordt er gewerkt met tijdsloten
 • Het is verplicht om vooraf je dag en tijdslot te reserveren. Dit kan hier
 • Het bloemenpark is ingericht voor de 1,5 meter richtlijn
 • Er is voldoende en heldere informatie voor de bezoekers
 • In het park zijn extra hygiënemaatregelen.
 • Er worden geen rondleidingen gegeven in Keukenhof

Doordat Keukenhof een beperkt aantal bezoekers per dag en tijdslot mag binnenlaten is het verplicht om je ticket online te kopen en gelijk je bezoekdag en tijdstip van binnenkomst in het bloemenpark vast te leggen.

Keukenhof
ToegangsticketNiet beschikbaar
Combiticket (bus+toegangsticket)Niet beschikbaar
Boottocht langs de tulpenveldenNiet beschikbaar
FietsverhuurBekijk het aangepaste fietsarrangement »

Bloemencorso Bollenstreek en andere evenementen afgelast

bloemencorso bollenstreek 2017 lisse noordwijk keukenhof
Bloemencorso Bollenstreek

Het Bloemencorso Bollenstreek stond gepland op zaterdag 17 april 2021. Helaas heeft de organisatie van het Bloemencorso moeten besluiten om de grote bloemenoptocht niet te laten rijden in 2021. Dit publieke evenement trekt jaarlijks een miljoen bezoekers waarbij de Corona maatregelen zoals 1,5 meter afstand niet na te leven zijn. Ook andere ‘kleinschaligere’ evenementen zijn tijdens het bloemenseizoen helaas geannuleerd. De tulpenvelden gaan gelukkig wel gewoon bloeien.

Actuele maatregelen in Nederland

Om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te bestrijden gelden onderstaande maatregelen.

MaatregelenVanaf 28 april 2021
Hotels, B&B’s en VakantieparkenGeopend (faciliteiten zoals restaurants en zwembaden zijn wel gesloten)
HorecaTerrassen mogen beperkt open + bezorgen en afhalen mogelijk
WinkelsWinkels mogen vanaf 28 april weer open met een maximaal aantal bezoekers.
Dagattracties zoals musea, pretparkenGesloten t/m 11 mei
ZwembadenGesloten t/m 11 mei, zwemlessen voor kinderen uitgezonderd.
LockdownDe avondklok is vanaf 28 april opgeheven

Hygiëne regels in Nederland

In Nederland worden de RIVM-richtlijnen gebruikt voor alle activiteiten. Dit betekent dat er een afstand van 1,5 meter moet worden aangehouden en dat er bijzondere aandacht moet worden besteed aan de hygiëne.

 • 1,5 meter afstand houden van andere mensen
 • Was je handen regelmatig;
 • In publieke binnenruimtes en in het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis en laat je je testen
 • Bij koorts blijft het hele gezin thuis en laat je je testen

Veelgestelde vragen – FAQ

Mag ik naar Nederland reizen?

In de wereld zijn veel reisbeperkingen tussen landen. Hierdoor kan het zijn dat reizen vanaf je bestemming niet naar Nederland kan reizen of alleen met een negatieve COVID-19 test. De situatie rondom de reisbeperkingen tussen landen veranderd snel.

Kijk op de site van de Nederlandse overheid voor de actuele informatie over de reisbeperkingen.

Is in Nederland een mondkapje verplicht?

Het dragen van een mondkapje is in Nederland verplicht in alle publieke ruimtes en in het openbaar vervoer.

Mag je naar het strand in Nederland?

Ja, het strand is zelfs een ideale plek om even helemaal bij te komen. het strand heeft veel ruimte waardoor de 1,5 meter regel goed na te leven is. Hou bij je bezoek aan het strand wel rekening met mogelijke drukte. Vooral op zonnige dagen kan het bij sommige stranden erg druk zijn. Kies daarom voor de wat rustigere stranden en kom vroeg of laat naar het strand.

Ook kan je ervoor kiezen om in de buurt van het strand te overnachten zodat je wandelend of fietsend naar het strand kan en zo eventuele files ontwijkt.

Zijn de restaurants, strandpaviljoens en terrassen geopend

Ja, de terrassen zijn vanaf 28 april geopend vanaf 12:00 uur tot 18:00 uur. Ook is er een beperkte capaciteit. Ook is afhalen en bezorgen toegestaan.

Mag je fietsen, wandelen of varen?

Ja, fietsen, wandelen en varen zijn activiteiten waarbij het eenvoudig is om afstand te houden. Er zijn knooppunt netwerken aangelegd om eenvoudig je route te bepalen en te volgen.

Mogen groepsactiviteiten zoals bedrijfsuitjes?

Nee, momenteel mag je met maximaal 2 personen buiten zijn.

Zijn de hotels, vakantieparken en campings geopend?

Alle accomodaties in de Bollenstreek verwelkomen gasten. De faciliteiten bij de accomodaties zoals restaurants en zwembaden zijn wel gesloten.

Zijn de attracties zoals musea, pretparken en zwembaden geopend?

Nee, tot en met 11 mei zijn alle musea, zwembaden, attractieparken, bioscopen en theaters gesloten.

Zijn de winkelcentra geopend?

Ja. de winkelcentra zijn geopend. Alle winkels hebben een maximum aantal bezoekers.

Rijd het openbaar vervoer?

Ja, het openbaar vervoer rijdt. Wel is het in Nederland verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.

 • Voor actuele vertrek en aankomsttijden kijk op 9292.nl

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus en tips kijk dan op de website van het RIVM of de World Health Organization
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page