Tulip Experience Amsterdam Noordwijkerhout

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout

 

Wil jij de ultieme Tulp-ervaring in Nederland beleven? Bezoek dan in het voorjaar het unieke Tulip Experience Amsterdam museum in Noordwijkerhout. Beleef het verhaal achter de tulp en hoor het verhaal vanuit de bollenkweker. De experience bestaat uit een levendig museum en een prachtige selfie/showtuin met maar liefst 1 miljoen tulpen.

Wat is de Tulip Experience Amsterdam?

De Tulip Experience bestaat uit verschillende onderdelen.

Leer alles over de tulp in het levendige museum

In het levendige museum van de Tulip Experience Amsterdam leer je wat er allemaal komt kijken bij het kweken van de Hollandse tulp. Je wordt meegenomen in het hele proces van het bollenkwekersvak; van het planten tot het uiteindelijk verzenden van de tulpenbollen naar klanten over de hele wereld.

Maak de perfect foto tussen de tulpen in de selfietuin

In de grote selfie/tulpentuin kan je genieten van 1 miljoen tulpen. Dit zijn 500 verschillende soorten die uit eigen kwekerij komen. In deze showtuin maak je de ultieme foto. Bij de showtuin zijn ook verschillende exclusieve fotomomenten geplaatst zodat je de perfecte selfie kan nemen.

Koffiecorner met Hollandse lekkernijen

De lekkerste Hollandse hapjes en drankjes vind je in de koffiecorner. Aan het eind van je bezoek mag je je eigen bosje tulpen plukken in de indoor pluktuin, en kun je bij de streekmarkt heerlijke lokale producten kopen.

Rondleidingen

Het verhaal van de Tulip Experience Amsterdam is zonder gids te volgen maar wil je het verhaal liever horen van een gids (Nederlands en Engels) dan zijn er van woensdag t/m zondag rondleidingen mogelijk. Een rondleiding duur tussen de 60 en 75 minuten.

Wat zijn de openingstijden?

De Tulip Experience is alleen geopend in het voorjaar. In 2023 vanaf vrijdag 24 maart t/m zondag 14 mei.

 • Maandag: 9:00-18:00
 • Dinsdag: 9:00-18:00
 • Woensdag: 9:00-18:00
 • Donderdag: 9:00-18:00
 • Vrijdag: 9:00-18:00
 • Zaterdag: 9:00-18:00
 • Zondag: 9:00-18:00

Wat kost een bezoek aan de Tulip Experience Amsterdam?

De entreeprijs voor de Tulip Experience is afhankelijk van de leeftijd van de bezoeker. De ticketprijzen zijn inclusief een kopje thee/koffie/limonade en een bosje tulpen uit de indoor pluktuin (volwassene 10 tulpen, kind 5 tulpen)

Hieronder staan de prijzen voor het tulpenseizoen 2023.

Soort ticketPrijs
Volwassene (12+)€ 9,50Reserveer
Kind (3-11)€ 6,50Reserveer
Kind (0-2)gratis
Parkeerkaart
(gedurende bezoektijd)
gratis

Hoe kom je bij de Tulip Experience Amsterdam?

Tulip Experience Amsterdam ligt aan de Delfweg in Noordwijkerhout, gelegen tussen Amsterdam en Den Haag.

Met de auto

De Tulip Experience is zeer goed bereikbaar met de auto. De locatie heeft een groot eigen parkeerterrein. Een parkeerticket is gratis tijdens je bezoek. Je kan parkeren gedurende je bezoek (60 tot 75 minuten).

Met de fiets

De Tulip Experience is het beste te bereiken met een fiets. Doordat de locatie tussen de bollenvelden in de Bollenstreek ligt is de route naar de locatie al een tulpenbeleving. Op de locatie is er genoeg plaats in de fietsenrekken. De Tulip Experience ligt o.a. langs de populaire Bollenstreek Bloemenroute, een fietsroute langs de bollenvelden van 35 kilometer.

Met het openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer? Dan kan je het beste naar treinstation Hillegom reizen. Vanaf daar neem je bus 57 richting Leiden en stap je uit bij de bushalte Ruigenhoek. Vanaf de bushalte loop je in 10 minuten naar de Tulip Experience Amsterdam. Kijk op 9292.nl voor actuele vertrektijden.

Bekijk de promotievideo

Adres The Tulip Experience

 • Tulip Experience Amsterdam
 • Delfweg 37
 • 2211 VK Noordwijkerhout
 • Reserveren

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page