Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk

Home / Zien & doen in de Bollenstreek / Attracties in de Bollenstreek en omgeving / Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk

 

Wil jij alles weten over de ruimtevaart? Breng dan een bezoek aan het ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk.

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaart organisatie ESA / ESTEC.Er is bij Space Expo van alles te zien en te beleven op het gebied van ruimtevaart. Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. Kinderen leren zo op een leuke wijze alles over de ruimtevaart. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Plattegrond Space Expo Noordwijk

Vakantieprogramma

Elke schoolvakantie heeft Space Expo een uitgebreid programma met extra activiteiten voor kinderen. Dit kan variëren van extra presentaties tot workshops voor het bouwen van een raket.

Kerstvakantie 2017/2018

Lichtzwaard training voor kids

Vervaarlijk zwaaien de Jedi’s in de Star Wars films met hun lichtzwaarden. Maar hoe doen onze bezoekende junior ruimtehelden het?
De aanwezige kinderen maken kennis met lichtzwaarden en ruimtehelmen.

Presentatie van Soyuz tot Star Wars

In een boeiende presentatie komen bezoekers van Space Expo ‘alles’ te weten over Star Wars en in hoeverre de films een realistisch beeld geven van de huidige stand van zaken in de ruimtevaart.
De presentatie is gericht op kinderen vanaf ongeveer 9 jaar met hun ouders en/of grootouders.

Space Train

Altijd al een kijkje willen nemen in de ‘keuken’ van ESA / ESTEC? Dat kan met de Space Train. Deze brengt je naar de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen van Space Expo je alles over de activiteiten bij ESA / ESTEC. De Space Train rijdt elke zaterdag en zondag om 11.30, 13:30 en 15:00 uur.  (Tijdens schoolvakanties rijdt de Space Train vaak dagelijks)

Space Expo Noordwijk

Tickets Space Expo

Kinderen 4 t/m 12 jaar
€ 8,00 p.p

Volwassenen
€ 12,00 p.p

Rondleiding met gids
€ 42,50 per gids per uur

Space Train
€ 6,00 p.p

Met een museumkaart krijg je gratis toegang tot het ruimtevaart museum.

€ 1,00 Korting bij Space Expo

Krijg nu € 1,00 korting per kaartje door je kaartje hier online te kopen. Hiermee betaal je als volwassen slechts € 11,00 en voor kinderen € 7,00. Mooi meegenomen dus.

Openingstijden

De hele tentoonstellingsruimte is goed toegankelijk voor rolstoelen. Space Expo is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het ruimtevaart museum ook op maandag geopend.

Adres gegevens

Space Expo is centraal gelegen in de Randstad tussen de badplaatsen Noordwijk en Katwijk. Er is een parkeerplaats aanwezig.

  • Keplerlaan 3
  • 2201 AZ Noordwijk
  • website
 
Share this page