Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomers Bloemencorso

13 augustus 2021 16:00 15 augustus 2021 17:00

De tweede zaterdag in augustus is traditie getrouw de dag van het zomer bloemencorso in de Bollenstreek: De Flower Parade Rijnsburg.

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Jaarlijks trekt dit bijzondere bloemencorso meer dan 350.000 bezoekers. Ook wordt dit evenement jaarlijks met succes uitgezonden op de nationale TV (omroep MAX). Flower Parade Rijnsburg onderscheidt zich van andere corso´s door het gebruik van honderden soorten bloemen die door professionele arrangeurs worden verwerkt. Het eerste bloemencorso in Rijnsburg vond plaats in 1946. Dit maakt het corso een van de oudsten in Nederland.

Flower Parade Show vanaf 16.00 uur 
Op vrijdagmiddag 13 augustus kun je de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg bezoeken. Vanaf dit jaar al om 16.00 uur geopend. Een sfeervolle middag en avond met muziek en heel veel bloemen. Hier kun je op je gemak alle wagens bekijken en fotograferen. Speciaal voor de kinderen zijn tussen 16.00 en 18.30 uur extra activiteiten. 

Op zondag 15 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bewonderen op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op www.rijnsburgscorso.nl 

Het programma nog even op een rij:

  • Vrijdag 13 augustus: in Bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg de ´Flower Parade Show´(va 16.00 uur)
  • Zaterdag 14 augustus: de parade rijdt vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
  • Zondag 15 augustus: de praalwagens staan op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk 
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gratis
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page