haarlemse kerstmarkt

Home / Blog / Top 5 december evenementen in de Bollenstreek en omgeving

 

December is de maand van gezelligheid. Vele lichtjes maken de donkere dagen tot een unieke tijd waarbij samenzijn en sfeer belangrijk is.In de Bollenstreek is ook in december maand veel te doen. In de dorpen maar zeker ook in de steden dicht bij de Bollenstreek. Hieronder een lijstje met onze top 5 kerstactiviteiten in de Bollenstreek en omgeving:

1. Kerstactiviteiten op Landgoed Kasteel Keukenhof

kerst_kasteel keukenhof

Dit jaar staat er geen kerstmarkt op het programma van Keukenhof. Toch kan je nog steeds genieten van de heerlijke kerstsfeer op het Landgoed van Kasteel Keukenhof. Er worden namelijk speciale activiteiten georganiseerd op verschillende dagen en weekenden. Alle activiteiten spelen zich af in een in kerstsfeer gedecoreerd Landgoed. Ook het Kasteel ademt overal kerst. Hieronder hebben we de extra activiteiten op een rijtje gezet:

2. Varend genieten van het Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Op slechts 30 minuten rijden is het centrum van Amsterdam de plek om eens echt toerist te spelen in Nederland. Tijdens de donkere dagen in december en januari is er het unieke Amsterdam Light Festival. Tijdens dit geweldige evenement staan er door heel het centrum van Amsterdam unieke licht kunstwerken opgesteld langs de vele grachten van Amsterdam. Het licht spektakel is het beste te zien vanaf het water. Veel rondvaartboten bieden dan ook speciale Light festival rondvaarten aan om de kunstwerken vanaf het water te kunnen bewonderen. Het is een echte magische ervaring, die de stad omtovert tot een schemerende droomwereld.

3. Schaatsbaan & Stube bij Winter Wonderland Noordwijk

Winter Wonderland Noordwijk

Schaatsen aan het strand. Hoe leuk is dat. Het strandpaviljoen Zuiderbad is van 1 december t/m 14 januari het decor voor het unieke Winter Wonderland. Een mooie schaatsbaan van maar liefst 150 m2 en een winterse stube waarbij je je direct in Zwitserland waant.

Bezoek de website van Winter Wonderland Noordwijk

4. Kerstmarkt in Haarlem

haarlemse kerstmarkt

Al jaren is de Kerstmarkt in Haarlem één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland en de Benelux. Dit jaar is de Kerstmarkt op zaterdag 9 en zondag 10 december. Ruim 300 kerst kramen staan verdeeld over het gezellig versierde centrum van Haarlem. Tijdens het Kerstmarkt weekend organiseert het Haarlemse biermerk Jopen het unieke Haarlems Winterbier Festvial.

Meer info over de Kerstmarkt in Haarlem

5. Winter Wonder Weken in Leiden

WinterWonderWeken Leiden

Leiden is een van de steden die op slechts 30 minuten rijden te bereiken is. In december zijn er verschillende evenementen in de sfeervolle binnenstad van Leiden die zorgen voor veel vermaak voor jong en oud. Geniet van de Lichtjesparade, de drijvende ijsbaan, de Kerstmarkt en nog veel meer winterse activiteiten in het centrum van het prachtige Leiden.

Bekijk hier het programmaboekje van de Winter Wonder Weken
 
Share this page