Het Hollandse bloembollenbedrijf De Tulperij in Voorhout is een echte aanrader voor jong en oud. Geniet hier van de Nederlandse voorjaarsbloemen en zomerbloemen.

Tulpen, Dahlia’s en heerlijke koffie

De Tulperij Voorhout

Het bloembollenbedrijf De Tulperij ligt in het hart van de Bollenstreek, op slechts 10 minuten fietsen van Keukenhof en vlak bij de Hollandse kust. Elk voorjaar worden er bij deze bloembollenkwekerij rondleidingen gegeven aan bezoekers vanuit de hele wereld.  Tussen de bloeiende tulpen staan, is voor velen een onvergetelijke belevenis en een verplicht fotomoment tijdens een bezoek aan Nederland in het voorjaar. Een aanrader is de gezellige bloemenkas bij De Tulperij waar je een heerlijk kopje koffie met stroopwafel kan eten. Er is een mooi terras aanwezig met uitzicht op de bloemenvelden. De bloemenkas is gratis te bezoeken.

In de zomer heeft de Tulperij een grote Dahlia showtuin en kan je verse tulpenbollen kopen om je eigen tuin of balkon in een klein Keukenhof te veranderen volgend voorjaar.

Rondleiding door de bloemenvelden

Wil je alles horen over het kweken van tulpenbollen. Ga dan samen met Daan, de bollenkweker, het land op. Tijdens de rondleiding vertelt hij over het bedrijf en de bloembollen. Er is voldoende gelegenheid om foto’s te maken tussen de bloeiende tulpen, narcissen of hyacinten. In de bloemenkas wordt een film getoond over de bollenteelt. 

Vanuit Amsterdam is de rondleiding te boeken bij Tours & Tickets. Zij bieden een complete dagtour aan waarin je met een mooie tourbus vanuit Amsterdam naar De Tulperij reist. Na de rondleiding ga je door naar Keukenhof. Deze tour kost € 69,00 (incl. bus, toegang Keukenhof en rondleiding bij De Tulperij). Check de beschikbare plaatsen hier.

Een rondleiding is alleen voor groepen te reserveren.

Lente en zomer showtuin bij De Tulperij

Een aanrader is de showtuin bij De Tulperij. In de lente kan je in deze tuin verschillende soorten bolbloemen bewonderen. Zo kan je alvast kijken welke bloembollen je in de herfst in je eigen tuin zou willen planten. Ook in de zomer is de showtuin geopend. Dan staan er schitterende Dahlia bloemen in de CNB showtuin. De zomer showtuin is te bezoeken vanaf augustus t/m oktober (dus ook tijdens de bloembollenverkoop).

Workshops

Ieder jaar staat De Tulperij in een ander thema. Daaromheen worden diverse workshops georganiseerd zoals schilderen, bloemschikken, narcissen rijgen etc. De workshops worden zowel in de lente, zomer als herfst gegeven. De locatie voor de workshops is de inspirerende bloemenkas waar je het hele jaar vrolijk van wordt. 

Kijk voor het programma van actuele workshops op: www.detulperij.nl

Bloembollen van De Tulperij

Mooie grote bollen van de Tulperij

Wil jij ook elk voorjaar bloeiende voorjaarsbloemen in je tuin of op je balkon? Koop dan je bloembollen bij De Tulperij. Tijdens de voorjaarsopening kan je bloembollen bestellen. Deze bloembollen worden dan in het najaar verstuurd naar je adres (ook naar het buitenland). 

Elke zomer heeft de Tulperij ook openingsdagen voor een heerlijke koffie op het terras met uitzicht op de zomerbloemen showtuin en de verkoop van bloembollen. In 2020 is de Tulperij geopend van 10 augustus t/m 17 oktober.

Bereikbaarheid De Tulperij

Met de auto

Je kan navigeren naar het adres Oude Herenweg 16B in Voorhout. Parkeren kan op het eigen terrein en parkeren is gratis.

Met de fiets of wandelend

De Tulperij ligt tussen fietsknooppunt 55 en 58. Een mooie gelegenheid om bij De Tulperij even uit te rusten en te genieten van de stilte en het mooie uitzicht op de bollenvelden.

Met het openbaar vervoer

De Tulperij is bereikbaar met buslijn 50. Je kan dan uitstappen op de halte Beekbrug in Lisse. Vervolgens is het 10 minuten lopen naar de bloembollenkwekerij. Kijk voor de meest actuele openbaar vervoer reisinformatie op 9292.nl

Adres De Tulperij

  • Oude Herenweg 16B
  • 2215 RZ Voorhout
  • Website

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page