bollenburcht pluktuin voorhout
 

De Bollenburcht is een kleinschalige toeristische attractie. Je vindt er een tulpen pluktuin, een bloemen showtuin en een kunstexpositie.

Er zijn in de bollenschuur kunstexposities te bekijken. Er is een filmzaal met nostalgische films over de bloembollencultuur en de Bollenstreek. De Bollenburcht is dit voorjaar van 6 april t/m 11 mei 2019 geopend.Bloemen showtuin

Buiten is de Kasteeltuin waar een grote bloemen showtuin is met honderden soorten bloembollen.

Pluktuin

Ook is er een tulpen pluktuin waar je je eigen verse bloemen kan plukken. Zo uit de grond. Verser kan niet! En vergeet ook niet om mooie foto’s te maken tussen de bloemen.

Kunstexpositie

In de bollenschuur is een mooie kunstexpositie te zien en er is zelfs een bloembollen panorama te bewonderen.

Ruïne van Kasteel Teylingen

Ruine van Kasteel Teylingen

Tegenover de Bollenburcht ligt de Ruïne van Kasteel Teylingen. Dit imposante bouwwerk is te bezoeken van 1 maart tot 31 oktober en is perfect te combineren met een bezoek aan de Bollenburcht.

Fiets- en wandelroutes

De Bollenburcht ligt aan populaire fiets- en wandelroutes. Je kan dus prima vanuit de Bollenburcht de Bollenstreek verkennen. Ze helpen je graag op weg, ook met fietsroutes. Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen.

Openingstijden

In het voorjaar is de Bollenburcht geopend van zaterdag 6 april t/m zaterdag 11 mei, dagelijks van 11.00-17.00 uur, op zondag en op tweede paasdag vanaf 12.00 uur.

In het najaar is de Bollenburcht ook geopend . Dan verkopen ze bloembollen aan particulieren in de Bollenmarkt. In het najaar is de Bollenburcht geopend op woensdag t/m zaterdag in de periode van 11 september t/m 28 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto

Je kan navigeren naar het adres Teylingerlaan 13 in Voorhout. Je kan gratis parkeren op het eigen terrein.

Met het openbaar vervoer

De Bollenburcht is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem buslijn 50 en stap uit bij halte Van Pallandtlaan in Sassenheim.

AdresgegevensTips voor een bezoek aan de bloemen van NederlandTips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page