Zagatti Whisky Museum Sassenheim
 

Het Zagatti Whisky Museum moet je als whisky liefhebber bezocht hebben. Het museum toont de exclusieve The Unseen Valentino Zagatti Collection. Een zeer bijzondere whisky collectie. 

Unieke Whisky collectie

Zo’n 3.100 oude en zeer zeldzame whiskyflessen – waarvan ééntje uit 1843 – zijn te bewonderen in het Whisky Museum in Sassenheim. Het is de unieke collectie van de Italiaanse verzamelaar Valentino Zagatti. Het gaat om een van de oudste whisky-collecties ter wereld en qua omvang en waarde nog zeldzamer dan de collectie in het whiskymuseum in het Schotse Edinburgh.

The Unseen Valentino Zagatti collection

Valentino Zagatti

De tentoonstelling heet The Unseen Valentino Zagatti collection. Deze naam heeft de tentoonstelling gekregen omdat Valentino Zagatti blind is en zijn eigen collectie whisky’s dus nooit heeft gezien.

De whisky flessen staan in het museum achter branddeuren en ijzeren hekken, in vitrines met dik glas. De collectie bestaat uit onder meer flessen uit 1940. Tijdens de Tweede Wereldoorlog mocht er niet meer gedistilleerd worden, maar hier en daar is er toch een fles te vinden uit 1943 of 1944.

De oudste whisky fles is er een uit 1843. De whisky in deze fles is nooit geproefd en of het nog te drinken is is dan ook niet bekend.

Openingstijden Whisky Museum

De bijzondere whisky collectie in het museum is niet openbaar. Wil je de collectie komen bewonderen dan kan je via de website van het museum een afspraak voor een rondleiding aanvragen.

Entreeprijs Zagatti Whisky Museum

Een bezoek aan het museum is gekoppeld aan een rondleiding door de collectie. De kosten van de rondleiding zijn € 15,00 per persoon.

Adres Zagatti Whisky Museum

Het museum is gelegen in het kantoor van Scotch Whisky International in Sassenheim. Het adres is:

  • Industriekade 18A
  • 2172 HV Sassenheim
  • website

Hotel in de buurt

Ben je opzoek naar een hotel in de buurt van dit museum dan is Hotel van der Valk Sassenheim een aanrader. Het hotel ligt op korte afstand, is goed bereikbaar en heeft mooie kamers. Uiteraard is het ook mogelijk om een hotel aan zee of een hotel bij de bloemenvelden te boeken. Het museum ligt ook dicht bij Leiden, Den Haag en Amsterdam. Vanuit deze steden is het museum ook zeer goed bereikbaar.Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page