Rijksmuseum - 2014 - John Lewis Marshall - 04 (JPEG)

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Musea in Amsterdam / Rijksmuseum (Amsterdam, Holland) – Openingstijden, prijzen en parkeren

 

Meer dan 5.000 schilderijen, waaronder natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt, zijn te bewonderen in Het Rijksmuseum in Amsterdam.


De nadruk van het museum ligt op de Nederlandse Gouden Eeuw. De collectie in het mooie gerestaureerde gebouw geeft meer dan 800 jaar aan indrukkende kunstgeschiedenis weer. Het Rijksmuseum aan het Museumplein is dan ook een absolute must-see! Niet voor niets wordt dit museum ook wel Het Nationale Museum van Nederland genoemd.

Rembrandt’s Nachtwacht

Het absolute pronkstuk is Rembrandt’s Nachtwacht, ook wel bekend als ‘De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren‘. Ook Het Melkmeisje van Vermeer is een echte Rijksmuseum-klassieker. Samen met de minder bekende, doch even intrigerende werken, krijg je een fascinerend kijkje in het leven uit andere tijden.

Een ander hoogtepunt van het museum, dat overigens een beetje onderschat wordt, is de collectie wapens en scheepsmodellen. In deze zaal zie je exotische, sierlijke, en zelfs in het heetst van de strijd gebruikte wapens.

Openingstijden Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is alle dagen van het jaar geopend. Het museum is dus ook open tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag.

Openingstijden van Het Rijksmuseum:

Maandag09:00 – 17:00
Dinsdag09:00 – 17:00
Woensdag09:00 – 17:00
Donderdag09:00 – 17:00
Vrijdag*09:00 – 17:00*
Zaterdag09:00 – 17:00
Zondag09:00 – 17:00

De Rijksmuseumtuin, Rijkshop en Cafe zijn zonder entreeticket te bezoeken van 9 tot 18 uur.

* Van 3 april t/m 28 augustus 2020 is het Rijksmuseum geopend op vrijdagavond! Het museum, café en de winkel zijn dan open van 9 tot 21 uur. Voor deze dagen gelden de gewone prijzen en entreetickets. Er zijn Nederlandse en Engelstalige rondleidingen. In het café kunnen bezoekers terecht voor een borrel of diner. Reserveren wordt aangeraden.

Toegangsprijzen Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is zeer populair. De rijen bij de kassa kunnen daarom lang zijn. Het is mogelijk om je ticket online te kopen waardoor je via de ingang voor mensen met een ticket mag. De online tickets kan je gewoon op je mobiele telefoon laten scanne.

Dit zijn de toegangsprijzen voor Het Rijksmuseum in Amsterdam:

Je ticket is de hele dag geldig dus je kunt ergens in de buurt lunchen en daarna weer terugkeren naar het museum.

Koop nu je kaartje online en vermijd de wachtrij

Bereikbaarheid

Het Rijksmuseum bevindt zich aan het Amsterdamse Museumplein en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

  • Tram: lijn 2 of 5 tot Rijksmuseum of lijn 12 tot Museumplein
  • Bus: lijn 145, 170, 172, 174 of 197 tot Rijksmuseum

Parkeren bij Het Rijksmuseum

In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk. Er is een bewaakte parkeergarage onder het Museumplein (Q-park, Van Baerlestraat 33b, ingang bij het Concertgebouw).

Adres Rijksmuseum

  • Museumstraat 1
  • 1071 Amsterdam

 

 

 
Share this page