hortus botanicus leiden

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Hortus Botanicus Leiden – prijzen, openingstijden, parkeren

 

De Hortus Botanicus is de locatie waar het verhaal van de tulp in Nederland begon. Het is de oudste botanische tuin van Nederland en werd in 1590 aangelegd in Leiden.


Dichtbij Deal: Koop tijdelijk je ticket met maar liefst 25% korting. In plaats van € 8,00 betaal je slechts € 6,00 per persoon. Koop hier je tickets

De Hortus Botanicus heeft een rijke verzameling planten en bloemen en is al meer dan 425 jaar het groene hart van Leiden. de Hortus ligt midden in de stad, naast het academiegebouw. Al honderden jaren doen academici hier onderzoek en elk jaar bezoeken vele geïnteresseerden de tuinen en kassen.

De Hortus Botanicus Leiden is wereldberoemd om de verzameling zeldzame flora, en onderzoekers komen hier nog altijd in hordes naartoe om deze prestigieuze planten te bestuderen.

De Hortus Botanicus is ook de plek waar de eerste tulp in Nederland te vinden was. Carolus Clusius cultiveerde in de Hortus namelijk de eerste tulpengewassen in Europa.

Geniet van de natuurlijke schoonheid van 100 jaar oude bomen, zoals de Gouden Regen en de enorme treurbeuk. Zie de feilloos verzorgde tuinen vol heerlijke geuren en prachtige kleuren. Zie beschermde en bedreigde soorten, gevaarlijke vleesetende planten, en de Wollemia conifeer – waarvan men dacht dat deze was uitgestorven, totdat de Hortus deze plant in de jaren 90 weer tot leven bracht.

Kom langs en ruik al die heerlijke geuren – het ruikt nergens lekkerder.

Openingstijden Hortus Botanicus

  • 1 april tot en met 31 oktober – Maandag t/m zondag 10:00 – 18:00
  • 1 november tot en met 31 maart – Dinsdag t/m zondag10:00 – 16:00

Prijzen Hortus Botanicus

Skip the line, en bereid je voor op een heerlijke dag vol schitterende flora in de oudste botanische tuin van Nederland.

Ticket€ 8,00Koop ticket
Dichtbij Deal € 6,00Koop ticket
Kinderen (< 4 jaar)gratis

Handig om te weten

  • Er zijn geen kluizen op locatie
  • Gratis boekjes met suggesties voor wandelroutes beschikbaar bij de ticketbalie
  • Laatste toegang is 30 minuten voor sluitingstijd

Parkeren Hortus Botanicus

De Hortus botanicus ligt in de oude binnenstad van Leiden. Er zijn een aantal parkeergarages in het centrum en er zijn parkeerterreinen aan de rand van de stad.

Stadparkeerplan Haagweg 6

Vanaf het Stadsparkeerterrein Haagweg is er gratis vervoer. Shuttlebusjes brengen je op verzoek tot 80 meter van de Hortus.

Parkeergarage Centrum Morspoort

De Morspoortgarage is de nieuwste parkeergarage in Leiden. Het tarief is € 2,- per uur en het derde uur is altijd gratis.

Met het Openbaar vervoer naar Hortus Botanicus

Vanaf Leiden CS kunt u in ongeveer 15 minuten wandelen naar de Hortus. Volg de borden naar het Rijksmuseum van Oudheden. De Hortus is schuin tegenover het museum aan het Rapenburg op nummer 73. De groene bakfiets staat buiten het hek van het Academiegebouw.

Adres

  • Hortus Botanicus
  • Rapenburg 73, 2311 GJ, Leiden

Meer over Leiden

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page