Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Home / De leukste Dagje Uit tips / Dierentuinen / Diergaarde Blijdorp, de dierentuin van Rotterdam

 

Diergaarde Blijdorp is een van de mooiste dierentuinen van Europa. In de dierentuin van Rotterdam ontmoet je het hele jaar bijzondere dieren van over de hele wereld.

Continenten

Diergaarde Blijdorp is ingericht op basis van de continenten. Je ontmoet de dieren die voorkomen per continent. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingsreis door Afrika via een vlonderpad over de savanne waar je op ooghoogte komt met de prachtige giraffe. Ontmoet Bokito de gorilla en zijn familie.

Verwonder je in het Oceanium

Het oceanium is een van top attracties in Blijdorp. In deze overdekte waterwerelddeel maak je een reis over de zeebodem en langs de kustgebieden. Zie snelle haaien en nieuwsgierige zeeschildpadden en sta oog in oog met de speelse zeeleeuwen, schattige pinguïns, zwevende roggen en duizenden vissen.

Diergaarde Blijdorp voor kinderen

De dierentuin heeft voor kinderen naast de dieren geweldige speeltuinen waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Openingstijden Diergaarde Blijdorp

De dierentuin in Rotterdam is het hele jaar geopend. De openingstijden zijn afhankelijk van de winter of zomertijd.

  • Wintertijd – van 09:00 – 17:00 uur
  • Zomertijd – 09:00 – 18:00 uur

Uitzonderingen op de openingstijden: Sinterklaasavond, Kerstavond en Oudejaarsavond is Blijdorp geopend tot 16:00 uur en op Nieuwjaarsdag open vanaf 10:00 uur.

Prijs Diergaarde Blijdorp

Parkeren bij Blijdorp

Dierentuin Blijdorp beschikt over een eigen parkeerterrein (P1) voor de hoofdingang (Blijdorplaan 8). Parkeerkaarten (€ 9,00) zijn verkrijgbaar bij de kassa’s en de kaartautomaten.

Diergaarde Blijdorp Hotel

Naast de ingang van Diergaarde Blijdorp heeft Van der Valk een modern hotel gebouwd waar je heelijk kan bijkomen van je dagje in Blijdorp. Vanuit het Hotel kan je uiteraard ook de geweldige stad Rotterdam en de omgeving verkennen. Check de beschikbaarheid bij dit hotel hier

Adres Dierentuin Blijdorp

  • Blijdorplaan 8
  • 3041 JG Rotterdam




Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 

 
Share this page