bloemencorso bollenstreek 2017 lisse noordwijk keukenhof

Home / Blog / Bloemencorso Bollenstreek 2021 afgelast ivm coronavirus (COVID-19)

 

De lente komt eraan en we hebben er waarschijnlijk nog nooit zo naar uitgekeken als in 2021. Bloeiende tulpenvelden en fluitende vogels. Toch zal het voorjaar in 2021 anders zijn dan anders. Het Bloemencorso Bollenstreek zal namelijk niet op zaterdag 17 april van Noordwijk naar Haarlem rijden. Door de COVID-19 pandemie is het niet mogelijk om dit grootschalige publieke evenement te laten doorgaan.

Nadat het Bloemencorso van 2020 op het laatste moment moest worden afgeblazen was de verwachting dat de bloemenoptocht in 2021 wel door kon gaan. Helaas is gebleken dat de COVID-19 pandemie ook in het voorjaar van 2021 grootschalige publieke evenementen onmogelijk maakt. De grote Bloemencorso optocht trekt jaarlijks meer dan een miljoen mensen en helaas dit jaar niet mogelijk.

Toch de lente vieren

Woodstock Festival Keukenhof
Foto: Keukenhof

Ondanks dat het Bloemencorso niet zal gaan rijden kijken we uit naar het begin van de lente. De bloemenvelden met narcissen, hyacinten en tulpen zullen gaan bloeien. Bloemenpark Keukenhof heeft alles ingeregeld om gecontroleerd open te gaan en verschillende kleinschalige initiatieven hopen, afhankelijk van de in het voorjaar geldende maatregelen, toch beperkt bezoekers te kunnen laten genieten van de lente.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page